Сортове и терминология

Grüner Veltliner / Грюнер Велтлинер (36%)

Експресивен плод с често типична нотка на пипер и грейпфрут. От свежо и живо до концентрирано и тържествено. Гроздов сорт, наскоро идентифициран с австрийската винена култура.

Welschriesling / Велшризлинг (9%)

фино и ароматно с ябълкови аромати, предимно деликатно с характерна киселинност.

Riesling / Ризлинг (Rheinriesling, Weiβer Riesling) (3,4%):

елегантно, многопластово в носа, аромати на костилкови плодове, характерно и деликатно, с класическа структура.

Müller-Thurgau / Мюлер-Тургау (Riesling x Sylvaner) (6,8%)

в носа се долавя дискретен Мускат, с цветист плод.

Weiβer Burgunder / Вайсбургундер (Пино Блан) (6%)

фино и ароматно с ябълкови аромати, предимно деликатно с характерна киселинност.

Neuburger / Нойбургер (2,6%)

хармонично, с дискретни ядкови аромати, меко и с пълно тяло.

Bouvier (0,9%)

пълно и меко, богато на плодов екстракт, често дискретна мускатова нотка и елегантна остатъчна захар.

Muskateller / Мускателер (0,2%

пълно и меко, богато на плодов екстракт, често дискретна мускатова нотка и елегантна остатъчна захар.

Zierfandler / Зирфандлер

пикантно, с добър екстракт и киселинност.

Rotgipfler / Ротгипфлер

свежо и пикантно, с изразена киселинност.

Blauer Zweigelt / Блауер Цвайгелт (Rotburger) )8%

кадифено и с пълно тяло, с деликатна пикантност, характерна черешова нотка и меки танини.

Blaufrankisch / Блауфренкиш (5%)

свежо и с искрящ плод, фина киселост. Мощно и дискретно таниново, с нюанси на сладник и черни горски плодове.

Blauer Portugieser / Блауер Португезер (5%)

плодово и меко, слаба киселост, леко алкохолно.

St. Laurent / Сен Лоран (0,9%)

след необходимото узряване е кадифено и сухо, пълно и приятно таниново.

Blauer Burgunder / Блаубургундер (0,7%)

светло на цвят, хармонично и кадифено, често с опушен черешов характер.

Кошница
Любими
Категории